Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν έτοιμο το πλάνο για την επανέναρξη της λειτουργίας των μονάδων παραγωγής και συναρμολόγησης. Από το τέλος της επόμενης κιόλας εβδομάδας, ορισμένες εταιρείες σχεδιάζουν να ανοίξουν τις πύλες των εργοστασίων, αν φυσικά όλα πάνε καλά σχετικά με την πανδημία και χαλαρώσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες είναι και η Ferrari. Μάλιστα η ιταλική μάρκα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο με το όνομα «Back on Track», προκειμένου να ελέγχει την υγεία των εργαζομένων. 

Το πρόγραμμα εξελίχθηκε σε συνεργασία με την επιστημονική και ιατρική κοινότητα. Στόχος είναι η ασφάλεια των μελών του cavallino rampante και των οικογενειών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όσοι απασχολούνται σε Maranello και Modena θα έχουν τη δυνατότητα τακτικών αιματολογικών εξετάσεων, ώστε σε περίπτωση που κάποιος εντοπιστεί θετικός στον ιό Covid-19 να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τόσο μέσα στον χώρο εργασίας όσο και στο σπίτι του.

Η υπηρεσία εργαστηριακών εξετάσεων αίματος θα είναι διαθέσιμη για όλα τα μέλη της οικογένειας και το προσωπικό των προμηθευτών.

Η Ferrari ξεκαθαρίζει ότι οι εξετάσεις δεν είναι υποχρεωτικές. Θα πραγματοποιούνται εθελοντικά σε όσους το επιθυμούν και φυσικά θα τηρείται κατά γράμμα το ιατρικό απόρρητο.

Επίσης, θα δημιουργηθεί μία ειδική εφαρμογή για smartphone, προκειμένου το προσωπικό των εργοστασίων και οι συνεργάτες της αλυσίδας εφοδιασμού να λαμβάνουν ατομικές υπηρεσίες ιατρικής υποστήριξης και παρακολούθησης τυχών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Το «Back on Track» υποστηρίζεται πλήρως από τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές της βόρειας περιοχής της Emilia-Romagna. Μάλιστα, σε περίπτωση που κάποιο μέλος της Ferrari εντοπιστεί θετικό στον ιό, η εταιρεία θα του παράσχει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη, ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη, καθώς και κατάλυμα κατάλληλο για αυτοαπομόνωση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης