Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην Πράγα, παρουσία 800 επίσημων προσκεκλημένων από 35 χώρες του κόσμου, η τσέχικη εταιρεία παρουσίασε τη νέα γενιά της ναυαρχίδας της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Superb έγινε στην αίθουσα Forum Karlín, υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Τσεχίας και της διάσημης αμερικανίδας τραγουδίστριας, Chaka Khan. Η εντυπωσιακή Adrianna Karembeu τράβηξε όλα τα φλας πάνω της, με το Superb να βρίσκεται στην κεντρική σκηνή, ως ο μεγάλος πρωταγωνιστής του σόου.

Η μπερλίνα της Skoda βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω, έχοντας σαφώς πιο ελκυστική εμφάνιση και δυναμικό design. Οι χώροι του εσωτερικού είναι κορυφαίοι, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία, με το πορτμπαγκάζ να ξεκινά από τα 625 λίτρα και να φτάνει τα 1.700 λτ. με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός είναι υπέρ-πλούσιος, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ενώ διαθέτει 29 χρηστικές λύσεις χάρη στο πακέτο «Simply Clever», όπως φακό τεχνολογίας LED, τραπεζάκια για τα πίσω καθίσματα, ακόμα και ομπρέλες με το σήμα της μάρκας σε ειδικές θήκες στις μπροστινές πόρτες.  

Το Superb θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι. Προσφέρεται με πέντε κινητήρες βενζίνης, απόδοσης από 125 έως 280 ίππους και τρεις diesel που αποδίδουν από 120 έως 190 ίππους. Όλοι είναι προδιαγραφών Euro6, εξοπλίζονται με σύστημα stop/start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Εκτός από τη βασική έκδοση των 125 ίππων, οι υπόλοιπες μπορούν να συνδυαστούν με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη, με τις 1.4 TSI ACT, 2.0 TSI και 2.0 TDI να συνδυάζονται και με τετρακίνηση. Αξίζει να σημειώσουμε, πως το Superb είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί με την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC (Dynamic Chassis Control).
     

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης