Αναμφισβήτητα η νέα γενιά του best seller μοντέλου της Ευρώπης είναι η καλύτερη που φτιάχτηκε ποτέ. Η πιο προηγμένη τεχνολογικά, αξιόπιστη, ποιοτική, αποδοτική και πλούσια εξοπλισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Volkswagen έχει προικίσει το Golf με ορισμένα από τα πιο προηγμένα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης του οδηγού, προκειμένου να κάνει τις μετακινήσεις πιο άνετες και ασφαλείς. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το «Travel Assist», μία τεχνολογία που επιτρέπει τη σχεδόν αυτόνομη οδήγηση με ταχύτητα μέχρι και τα 210 χλμ./ώρα.

Ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού στο πολυλειτουργικό τιμόνι και συνδυάζεται με το «Adaptive Cruise Control – ACC» (καθοδήγηση κατά μήκος της πορείας) και το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας «Lane Assist» (καθοδήγηση κατά πλάτος ώστε να παραμένει στη λωρίδα κυκλοφορίας).

Ένα σύνολο αισθητήρων περιμετρικά του αυτοκινήτου ελέγχει συνεχώς τον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα η χρήση ραντάρ και καμερών ανιχνεύει για προπορευόμενα οχήματα και διατηρεί αυτόματα μία επιθυμητή απόσταση ασφαλείας από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλη αυτή τη διαδικασία το Golf μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει ανάλογα με την προπορευόμενη κυκλοφορία, επεμβαίνοντας ελαφρά στο τιμόνι προκειμένου να παραμένει στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας του, κινούμενο με ασφάλεια, για ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η λειτουργία του «Travel Assist» παραμένει ενεργή ακόμα και όταν η λωρίδα έχει μονή διαγράμμιση ή αριστερά ή δεξιά του αυτοκινήτου βρίσκεται κάποιο προστατευτικό διάζωμα.

Για λόγους ασφαλείας, ο οδηγός πρέπει να παρακολουθεί μόνιμα το σύστημα.

Για τον σκοπό υπάρχουν αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας στο τιμόνι, που παρακολουθούν αν ο οδηγός αγγίζει τουλάχιστον με το ένα χέρι το τιμόνι. Αν το αφήσει ανέπαφο για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, ενεργοποιούνται οπτικά και ηχητικά προειδοποιητικά μηνύματα, καθώς και περιορισμένο απότομο φρενάρισμα.

Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, ενεργοποιείται η λειτουργία Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Assist) και ακολουθεί μία διαδικασία σταδιακής ακινητοποίησης του Golf, κάτι επίσης πολύ χρήσιμο, καθώς η αδράνεια από τη μεριά του οδηγού πιθανά υποδηλώνει απώλεια ελέγχου που μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα υγείας.

To Travel Assist περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό της έκδοσης Life του Golf και στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Style.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Golf

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης