Το πρωτοποριακό σύστημα Alcolock – Interlock, το οποίο ανιχνεύει αν ο οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ, παρουσίασε στην Ελλάδα η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας- Διανομέας της Volvo Trucks.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της ημερίδας «Safe & Sober» που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Το σύστημα ανιχνεύει το αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό φυσώντας απλά στο ειδικό στόμιο. Αν εντοπίσει ποσότητα οινοπνεύματος που υπερβαίνει το νόμιμο επιτρεπόμενο όριο, εμποδίζει τον κινητήρα του οχήματος να ενεργοποιηθεί. Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Πωλήσεων της Volvo Trucks, Φίλιππος Μενάγιας, το σύστημα έχει ως στόχο να αποτρέψει τα τροχαία ατυχήματα και να προστατεύσει τους οδηγούς. Η οδήγηση ενός φορτηγού υπό την επήρεια αλκοόλ έχει ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες και με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μια λύση στο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Volvo Trucks προσφέρει alcolock εργοστασιακής τοποθέτησης από το 2005 και μέχρι σήμερα αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον μεταξύ των πελατών. Επίσης, πολλές μεγάλες και μεσαίες εταιρίες μεταφορών υιοθετούν τώρα μία πολιτική εξοπλισμού των φορτηγών τους με το συγκεκριμένο σύστημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης