Σύμφωνα με έρευνες, το 30% της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις οφείλεται στην αναζήτηση χώρων στάθμευσης. Προκειμένου να λύσει αυτό το πρόβλημα, η Seat παρουσίασε ένα πρωτοποριακό σύστημα το οποίο θα εκτιμήσουν όλοι οι οδηγοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Smart City Connectivity και έκανε πρεμιέρα σε μια πρωτότυπη έκδοση του Ateca, στο πλαίσιο του Smart City Expo World Congress που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη. Το SUV συλλέγει πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον χρησιμοποιώντας αισθητήρες εντοπισμού που τις μοιράζεται με άλλους χρήστες μέσω της εφαρμογής Parkfinder, η οποία δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρεία και το κέντρο έρευνας και πρωτοπορίας CARNET.

Μέσω συμφωνίας που επετεύχθη με το Συμβούλιο της Βαρκελώνης και την Cellnex Telecom, αυτό το σύστημα επιτρέπει στο SEAT Ateca Smart City Car να διαβιβάζει πληροφορίες για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στην πόλη μέσω της Barcelona iCity platform. Την ίδια στιγμή, ο διακομιστής παρέχει την πληροφορία στην εφαρμογή Parkfinder app και έτσι οι θέσεις στάθμευσης εμφανίζονται στον ψηφιακό χάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν τρία δυνατά οδηγικά προφίλ για θέσεις στάθμευσης – κοντά στο σπίτι, κοντά στην εργασία και μία τρίτη εξατομικευμένη επιλογή. Για κάθε ένα από αυτά τα προφίλ, ο χρήστης μπορεί να οργανώσει τις προτιμήσεις του ανάλογα με την απόσταση, το κόστος και την πιθανότητα για γρήγορο εντοπισμό της θέσης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως το «Find my car», που εμφανίζει του βρίσκεται σταθμευμένο το αυτοκίνητο, και το «Last Mile Routing», που χαρτογραφεί την απόσταση με τα πόδια προς τον τελικό προορισμό.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Ateca

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης