Έπειτα από την πρεμιέρα του πρώτου SUV στην ιστορία της μάρκας, η Seat είναι έτοιμη να λανσάρει στην αγορά την off-road εκδοχή του ολοκαίνουργιου Ateca με την ονομασία X-Perience.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πιο ιδιαίτερη έκδοση του νέου μοντέλου της ισπανικής φίρμας, με υψηλότερες δυνατότητες εκτός δρόμου και ελκυστική εμφάνιση. To Ateca X-Perience φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά all-road και το ματ χρώμα «olive green», το οποίο όπως αναφέρει η εταιρεία είναι πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές.

Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ ανάλογες ρυθμίσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές περιορίζονται στις επενδύσεις και τα διακοσμητικά, με τα καθίσματα και τα πλαϊνά των θυρών να φέρουν διχρωμία που αντλεί έμπνευση από τη φύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 TDI κινητήρας απόδοσης 190 ίππων και 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων, με paddles αλλαγής των σχέσεων πίσω από το τιμόνι. Από τον εξοπλισμό, δεν λείπει το σύστημα τετρακίνησης 4Drive με Haldex τελευταίας γενιάς και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης XDS.

Το πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας και άνεσης είναι πλήρες, με την ισπανική μάρκα να έχει τοποθετήσει το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Easy Connect infotainment system, το Media System Plus με οθόνη 8 ιντσών, το SEAT Full Link, το SEAT ConnectApp και το Connectivity Box για ασύρματη φόρτιση των smartphone. Αναλυτικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο και το χρόνο λανσαρίσματος, θα δοθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού.


Ανακαλύψτε το νέο Seat Ateca


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης