Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε για το MPV Scenic, καθώς η Renault, πιστή στο πλάνο της για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030, δίνει ολοκαίνουργια ταυτότητα στο μοντέλο και όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο και άκρως φουτουριστικό concept που παρουσίασε η εταιρεία, ουσιαστικά μας δίνει μια γερή γεύση για το όραμά της προς την πιο βιώσιμη και μοντέρνα κινητικότητα, με το ηλεκτροκίνητο Scenic να παίρνει σάρκα και οστά από το 2024, δομημένο στην πλατφόρμα CMF-EV.

Με μήκος 4.490 χλστ., πλάτος 1.900 χλστ. και ύψος 1.590 χλστ. είναι ένα «καθαρό» Crossover, με τροχούς 21 ιντσών, κάμερες αντί για κλασικούς πλευρικούς καθρέφτες, κρυμμένες χειρολαβές θυρών, αλλά και τεράστια γυάλινη οροφή. 

Φυσικά, η διαστημική διάταξη, σχεδόν επιβάλλει το αντίθετο άνοιγμα των θυρών, ξεδιπλώνοντας μια καμπίνα η οποία διαθέτει από σύστημα αναγνώρισης προσώπου μέχρι και 10 (πλήρως διαμορφώσιμες) οθόνες στις οποίες μπορούν να προβάλλουν πληροφορίες, όπου κοιτάει ο επιβάτης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τα υλικά, το Scénic Vision αποτελεί απόδειξη της φιλικής προς το περιβάλλον νοοτροπίας της Renault και της εστίασης στη βιωσιμότητα. Πάνω από το 70 τοις εκατό των υλικών που χρησιμοποιούνται στο όχημα είναι προϊόν ανακύκλωσης, ενώ το 95 τοις εκατό είναι ανακυκλώσιμα. Το εσωτερικό είναι χωρίς δέρμα με πολυεστέρα χαμηλού άνθρακα για την ταπετσαρία, ενώ το 30 τοις εκατό του πλαστικού προέρχεται από βιολογικές πηγές.

 

 

Το νέο Scenic χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό καθαρών πηγών ενέργειας για την κίνησή του. Αρχικά διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 160 kW, μια ελαφριά μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh, αλλά και κυψέλες καυσίμου με ισχύ 15 kW που λειτουργούν αποκλειστικά με υδρογόνο. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν στο μοντέλο περισσότερα από 800 χλμ. αυτονομίας, έχοντας πάντα μηδενικούς ρύπους και αποτύπωμα άνθρακα κατά 75% χαμηλότερο από ένα συμβατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης