Το Raptor βρίσκει τον δρόμο οπουδήποτε

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, 08:06
Το Raptor βρίσκει τον δρόμο οπουδήποτε

Τα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης των αυτοκινήτων αναγνωρίζουν οποιονδήποτε δρόμο και προβάλλουν ακριβείς πληροφορίες στον οδηγό σχετικά με τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει.

Αντίθετα, σε οff-road διαδρομές μέσα στο βουνό ή στην έρημο, οι δυνατότητές τους περιορίζονται σημαντικά, καθώς δεν υπάρχει σήμανση. Προκειμένου να βοηθήσει τους οδηγούς να βρίσκουν εύκολα τον δρόμο της επιστροφής, η Ford σκέφτηκε κάτι πολύ έξυπνο.

Αντλώντας έμπνευση από τον «Κοντορεβιθούλη», αναβάθμισε το σύστημα πλοήγησης του Raptor, προσθέτοντας «ψίχουλα». Ουσιαστικά, πρόκειται για ίχνη πλοήγησης που αφήνει σε κάθε πέρασμα του οχήματος σε αχαρτογράφητες περιοχές. Έτσι, ο οδηγός γνωρίζει ακριβώς πού πρέπει να πάει και πώς να επιστρέψει.

«Είτε πρόκειται για επαγγελματική αποστολή είτε για ένα ταξίδι περιπέτειας, το νέο Raptor είναι γεννημένο για να απολαμβάνει απεριόριστη ελευθερία σε off-road διαδρομές. Τα ίχνη πλοήγησης (breadcrumbs) είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος που βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν με ακρίβεια τον δρόμο τους, όσο κι αν έχουν απομακρυνθεί από την αφετηρία» δήλωσε ο Leo Roeks, director της Ford Performance.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, 08:06