Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μία νέα πρόταση στον τομέα της αστικής κινητικότητας, ένα καινοτόμο πατίνι που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός scooter και ενός skateboard, παρουσίασε η Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται e-scooter και σύμφωνα με το πλάνο της γερμανικής φίρμας θα περάσει στην παραγωγή στα τέλη του 2020. Σε σχέση με τα άλλα πατίνια που κυκλοφορούν στην αγορά, αυτό μπορεί να μεταφερθεί παντού χάρη στην έξυπνη αναδίπλωσή του και το περιορισμένο βάρος (12 κιλά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωράει από το πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου έως στον χώρο αποσκευών ενός λεωφορείου ή ενός τρένου. Ο χειρισμός του έχει εμπνευστεί από τις σανίδες του σερφ. Ο αναβάτης κρατάει το πατίνι με το ένα χέρι. Το άλλο είναι ελεύθερο ώστε να κάνει τις απαραίτητες χειρονομίες, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου για τυχόν ελιγμούς.

Η λαβή του τιμονιού είναι εξαιρετικά σταθερή, με τον αναβάτη να ελέγχει το πατίνι απλά με το κέντρο βάρους του, όπως ακριβώς συμβαίνει στο skateboard. Στρίβει με εκπληκτική ακρίβεια και οι τροχοί επιδεικνύουν ασυνήθιστη πρόσφυση, όπως υποστηρίζει η Audi.

Στο τιμόνι βρίσκεται η μπαταρία και τα ηλεκτρονικά συστήματα που την υποστηρίζουν. Οι πληροφορίες για την αυτονομία και την κατάσταση φόρτισης απεικονίζονται σε μία οθόνη. Στον βασικό εξοπλισμό, περιλαμβάνονται τα φώτα LED, το Bluetooth και το αντικλεπτικό σύστημα.

Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 20 χλμ./ώρα και να καλύψει απόσταση 20 χιλιομέτρων. Διαθέτει υδραυλικό ποδόφρενο και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Η τιμή του υπολογίζεται στα 2.000 ευρώ και δεν αποκλείεται να προσφέρεται έως έξτρα αξεσουάρ μαζί με το e-tron, το ηλεκτροκίνητο SUV της εταιρείας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης