Η επιστημονική ομάδα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατασκεύασε ένα καινοτόμο γάντι προκειμένου να προφυλάξει τους εργαζομένους στα εργοστάσιά της από τις μυοσκελετικές παθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έρευνες, το 30% των τραυματισμών στον χώρο εργασίας συνδέεται με διάφορα είδη και τύπους μυοσκελετικών παθήσεων. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη πάσχουν από τέτοιου είδους παθήσεις, με το κόστος για τους εργοδότες να ανέρχεται σε δις ευρώ, λόγω των αποζημιώσεων που καταβάλλονται και του χρόνου εργασίας που χάνεται.

Στην προσπάθεια να απαλλάξει τους εργαζομένους από παρόμοια προβλήματα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, ωφελώντας παράλληλα και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της, η Jaguar Land Rover δημιούργησε ένα καινοτόμο γάντι. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο τρισδιάστατα μέσω των προηγμένων 3D εκτυπωτών της εταιρείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δομή του είναι τύπου πλέγματος, παρέχοντας άριστη υποστήριξη, ευελιξία και άνεση. Μπορεί να φορεθεί από τους εργαζομένους στη γραμμή παραγωγής καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας, μειώνοντας την κόπωση των μυών στο χέρι και προφυλάσσοντας από τραυματισμούς.

Το γάντι εξελίσσεται συνεχώς, με τους μηχανικούς της JLR στο Gaydon να αναπτύσσουν ένα μαξιλαράκι από αφρώδες υλικό, το οποίο θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό του γαντιού, στο ύψος της παλάμης, απορροφώντας τις δυνάμεις που ασκούνται κατά την πίεση.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης