Ο επικεφαλής της ιταλικής μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο, Olivier François, ήταν αυτός που πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου 500 σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το test drive του 500 electric «La Prima» έγινε στους δρόμους του Τορίνο, με τη διαδρομή να ξεκινά από το εργοστάσιο του Mirafiori, όπου και κατασκευάζεται το αυτοκίνητο.

«Συνήθως την πρώτη φορά που οδηγούμε ένα αυτοκίνητο στους δρόμους έχουμε κλειστές τις κάμερες. Αλλά για το νέο ηλεκτρικό 500 αποφάσισα να έρθετε μαζί μου σε αυτή τη μοναδική εμπειρία. Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή. Το όραμα και η ομαδική δουλειά παίρνουν μορφή και για να πω την αλήθεια είναι παράλληλα και μια μεγάλη πρόκληση για εμάς» δήλωσε ο κ. François.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι του προέδρου με το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα συνεχίζεται στο Lingotto, τη θρυλική πρώην μονάδα παραγωγής της Fiat με τη χαρακτηριστική πίστα δοκιμών στην οροφή του, όπου δοκιμάστηκε η πρώτη γενιά του 500 το 1957.

Έπειτα κινείται στους δρόμους της πόλης, περνά από κεντρικά σημεία και καταλήγει στο Monte dei Cappuccini.

Το 500 electric προσφέρεται ως cabrio και hatchback. Αρχικά είναι διαθέσιμο στην ειδική έκδοση «La Prima», περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό από ζάντες diamond-cut 17 ιντσών έως full LED φώτα, οικολογικό δέρμα στο εσωτερικό, οθόνη αφής 10,25 ιντσών, το πακέτο ADAS με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και λειτουργία αυτόνομης κίνησης Επιπέδου 2.

Οι μπαταρίες χωρητικότητας 42kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 320 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Μέσω ταχυφορτιστή 85kW μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε 35 λεπτά, ενώ για διαδρομή 50 χλμ. η φόρτιση διαρκεί μόλις 5 λεπτά.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης