Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η κορεατική φίρμα παρουσίασε το Tuscon N Line, ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τη λειτουργικότητα ενός SUV με τα σπορ χαρακτηριστικά του τμήματος επιδόσεων της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα έκδοση του Tuscon θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη με τρία μηχανικά σύνολα απόδοσης από 136 έως 185 ίππους, όλα προδιαγραφών Euro 6d Temp. Ο βενζινοκινητήρας 1.6 T-GDI αποδίδει 177 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με το αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους diesel υπάρχουν δύο επιλογές. Ο ένας είναι ο 1.6 CRDi με τους 136 ίππους και ο άλλος ο 2.0 CRDi των 185 ίππων. Αμφότεροι ενσωματώνουν ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, εμφανίζοντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 11%. Συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και προσφέρονται σε προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις.

Εμφανισιακά, το αυτοκίνητο είναι πιο δυναμικό και σπορτίφ. Φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεγαλύτερους αεραγωγούς, φώτα LED, νέα γρίλια, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, μαύρα διακοσμητικά, πίσω πτέρυγα και διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με τις δερμάτινες και σουέτ επενδύσεις, οι κόκκινες ραφές, τα αλουμινένια πεντάλ και το διακριτικό N στον μοχλό ταχυτήτων. Ο εξοπλισμός του Tuscon N Line είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ηχοσύστημα Krell και πολλά ακόμη.

Βελτιωμένη είναι και η συμπεριφορά του στον δρόμο, με τους μηχανικούς της Hyundai να επεμβαίνουν στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης. Η εμπορική πορεία του μοντέλου θα ξεκινήσει τον Μάιο, με τους υποψηφίους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ εννέα εξωτερικών αποχρώσεων.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης