Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου super truck ξεκίνησε, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για το φθινόπωρο. Αρχικά το Hummer EV είναι διαθέσιμο στην έκδοση Edition 1, με την τιμή του στις ΗΠΑ να ορίζεται στα 112.595 δολάρια. 1.014 ίπποι και 15.592 Nm ροπής…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο κάποιος συλλέκτης έδωσε το απίστευτο ποσό των 2,5 εκατ. δολαρίων προκειμένου να αποκτήσει την πρώτη μονάδα του Hummer EV Edition 1. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας που πραγματοποίησε ο οίκος Barrett-Jackson στην Αριζόνα.

Το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου VIN 001 βγήκε στο «σφυρί», σημειώνοντας μια από τις υψηλότερες τιμές πώλησης. Συγκεκριμένα, το συλλεκτικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο πουλήθηκε 22 φορές πάνω από την εργοστασιακή τιμή.

Όλα τα χρήματα θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Hummer EV Edition 1 τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 1.014 ίππων και 15.592 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και η αυτονομία ξεπερνά τα 560 χιλιόμετρα. Η μπαταρία 800 V υποστηρίζει ταχυφόρτιση 350 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια για κίνηση 160 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Hummer

Ξεπούλησε πριν καν μπει στην παραγωγή το Hummer EV

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης