Στροφή προς τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κάνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσιάζοντας συνεχώς νέες προτάσεις σε όλες τις κατηγορίες.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της VW, είναι μέχρι το 2025 να διαθέτει στην γκάμα της 30 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα μαζικής παραγωγής και να πουλάει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια μονάδες ετησίως. Στην έκθεση της Σαγκάης, που ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα, η εταιρεία θα αποκαλύψει το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της οικογένειας I.D.

Ανήκει στην κατηγορία των crossover και θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου. Σύμφωνα με τη VW, διαθέτει σπορ σχεδιασμό, συνδυάζοντας στοιχεία από τα τετράθυρα coupe και τα SUV. Εξοπλίζεται με full LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενη γρίλια και σήμα. Το εσωτερικό είναι φουτουριστικό, έχοντας έξυπνη διάταξη και υιοθετώντας τις πιο high tech τεχνολογίες, όπως τιμόνι που «κρύβεται» πίσω από το ταμπλό, ψηφιακές οθόνες, αυτόνομη οδήγηση, σαρωτές λέιζερ και πολλά ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζουν νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρες που χαρίζουν αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται στην αγορά το 2020, με την τιμή να είναι αντίστοιχη των diesel μοντέλων, όπως έχει αφήσει να διαρρεύσει η VW. Αυτό σημαίνει πως θα είναι φθηνότερο από το Tesla Model X, τον βασικό ανταγωνιστή του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης