Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, καινοτόμα συστήματα και άκρως αεροδυναμικό σχεδιασμό, το E-Tron είναι αναμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον μοντέλο της Audi των τελευταίων ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο SUV θα παρουσιαστεί επίσημα στις 17 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, η γερμανική φίρμα έχει δώσει στη δημοσιότητα τις περισσότερες προδιαγραφές του οχήματος και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στις καινοτομίες, είναι και το σύστημα αυτόματης πληρωμής τελών διοδίων, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στον εσωτερικό καθρέπτη του E-Tron. Ονομάζεται ITM (Integrated toll module) και λειτουργεί όπως ένα e-pass.

Ενεργοποιείται μέσω του συστήματος πολυμέσων του αυτοκινήτου και μπορεί να πληρώνει αυτόματα τα διόδια. Αρχικά, το σύστημα θα εφαρμοστεί στη Βόρεια Αμερική και θα είναι συμβατό με σταθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, ωστόσο, είναι βέβαιο πως, σταδιακά θα λανσαριστεί στα ακριβότερα μοντέλα της γκάμας της Audi.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού Audi E-Tron

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης