Στη διαδικασία της εξέλιξης βρίσκεται το πρώτο όχημα κατηγορίας pick-up στην ιστορία της Mercedes, το οποίο αναμένεται στις αγορές τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η γερμανική φίρμα επέλεξε το όνομα X-Class, θέλοντας να τονίσει τις υψηλές εκτός δρόμου δυνατότητες και την αντοχή του αυτοκινήτου. Το ελαφρύ επαγγελματικό θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Renault-Nissan, βασίζεται στην πλατφόρμα NP300 και φέρει κοινά μηχανικά μέρη με το Navara.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα διακρίνεται για την κομψή εμφάνιση και το premium εσωτερικό, αντίστοιχο των επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, θα εφοδιάζεται με diesel κινητήρες και φυσικά θα είναι πιο ακριβό από τα υπόλοιπα οχήματα της κατηγορίας.

Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο πρόεδρος της Daimler, Dr. Dieter Zetsche, υιοθετεί την αισθητική και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας αυθεντικής Mercedes. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα pick-up με υψηλές δυνατότητες που ξεχωρίζει για την πολυτέλεια, την άνεση και την ασφάλεια και είναι ιδανικό τόσο για επαγγελματική χρήση, όσο και συμβατική.

Δείτε εδώ όλα τα αστέρια της Mercedes

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης