Του Λουκά Παπαλάμπρου

Οι αρμόδιες αρχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης, του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Γερμανίας, έδωσαν την έγκριση για λειτουργία και, πλέον, το πρώτο αυτόνομο πάρκινγκ στον κόσμο είναι γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωτοποριακός αυτός χώρος στάθμευσης βρίσκεται στο μουσείο της Mercedes στη Στουτγάρδη. Εξελίχθηκε από τη Daimler σε συνεργασία με τη Bosch. Ουσιαστικά πρόκειται για μία αυτόματη υπηρεσία στάθμευσης οχημάτων, χωρίς την παρουσία οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτόματο σύστημα επιπέδου SAE Level 4¹ είναι εγκεκριμένο για καθημερινή χρήση και λειτουργεί μέσω εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στα smartphone των ιδιοκτητών των οχημάτων που χρησιμοποιούν το πάρκινγκ.

Οι οδηγοί, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φθάσουν στον χώρο. Στη συνέχεια ενεργοποιούν από την εφαρμογή τη διαδικασία στάθμευσης και αποχωρούν. Οι προηγμένοι αισθητήρες που έχουν εγκατασταθεί από τη Bosch σε όλους τους χώρους του κτηρίου επικοινωνούν με το λογισμικό της Daimler που βρίσκεται στα αυτοκίνητα και τα οδηγούν κατευθείαν στην ελεύθερη θέση.

Τα αυτοκίνητα ενσωματώνουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης. Όταν βρίσκουν εμπόδιο μπροστά τους, ακινητοποιούνται άμεσα. Στρίβουν, ελίσσονται, παρκάρουν και ξεπαρκάρουν χωρίς καν να βρίσκεται οδηγός πίσω από το τιμόνι.

Σύμφωνα με τη Daimler, όλα γίνονται με απόλυτη ασφάλεια. Φυσικά, όταν ο κάτοχος επιστρέψει για να το πάρει, απλά δίνει την εντολή από το smartphone και το αυτοκίνητο έρχεται μόνο του στο προκαθορισμένο σημείο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης