Ήταν 14 Αυγούστου του 2018 όταν ένα τμήμα της γέφυρας Ponte Morandi στη Γένοβα της Ιταλίας κατέρρευσε, παρασύροντας στον θάνατο 43 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2 χρόνια αργότερα, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της γείτονας χώρας εγκαινίασε την ολοκαίνουρια γέφυρα, η οποία ονομάστηκε San Giorgio, δηλαδή Αγίου Γεωργίου και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα, Renzo Piano.

Το πρώτο αυτοκίνητο που διάσχισε τη μήκους 1.067 μέτρων γέφυρα ήταν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Fiat 500. Η εικόνα του εικονικού μοντέλου να φέρει τις σημαίες της Ιταλίας και του Δήμου της Γένοβας, αποτελεί ένα σύμβολο της δύναμης που γεννά η συνεργασία των ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία νέων δρόμων προς το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως στο παρελθόν, όπου τα πρώτα Fiat 500 ταξίδευαν στο νέο αυτοκινητόδρομο Α1 Autostrada del Sole (O Αυτοκινητόδρομος του Ήλιου) που ενώνει τον Βορρά και τον Νότο της Ιταλία, έτσι και το νέο ηλεκτρικό 500άρακι είναι ένα παράδειγμα πρωτοπορίας και ανανέωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η νέα γέφυρα πάνω από τον ποταμό Polcevera κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ. Ολοκληρώθηκε σε μόλις 565 ημέρες και οι εργασίες διεξάγονταν επί 24ώρου βάσεως, ακόμη και τους μήνες που η ζωή στην υπόλοιπη Ιταλία είχε παραλύσει λόγω κορωνοϊού.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης