Φανταστείτε ότι οδηγείτε το αυτοκίνητό σας σε μία ορεινή διαδρομή υπό βροχή και ξαφνικά ένα από τα ελαστικά πατά πάνω σε καρφιά που βρίσκονται στο οδόστρωμα και σκάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση προφανώς δεν είναι και η καλύτερη, καθώς πρέπει να το αντικαταστήσετε άμεσα με τη ρεζέρβα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες. Εκτός κι αν έχετε στην κατοχή σας το νέο Ford Explorer με τα πρωτοποριακά ελαστικά Selfseal της Michelin.

Τα συγκεκριμένα ελαστικά έχουν τη δυνατότητα να επιδιορθώνουν μόνα τους πιθανές τρύπες από καρφιά ή βίδες, χάρη στο ειδικό μονωτικό υλικό που διαθέτουν. Η τεχνολογία Selfseal ουσιαστικά μπαλώνει τη ζημιά που προκαλείται αποτρέποντας τη διαρροή του αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν το καρφί παραμείνει, το στεγανοποιητικό υλικό περιβάλλει την τρύπα. Αν βγει, την καλύπτει σε ποσοστό 90%, αρκεί η διάμετρος να μην ξεπερνά τα 6,35 χλστ.

Τα ελαστικά Michelin Selfseal περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων Platinum και Limited Hybrid του Explorer με σύστημα τετρακίνησης και ως έξτρα στις υπόλοιπες εκδόσεις. Σε πρώτη φάση, είναι διαθέσιμα μόνο στην αγορά της Β. Αμερικής.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης