Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γαλλική φίρμα συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη Jean-Charles de Castelbajac, δημιουργώντας την πιο μοδάτη, ελκυστική και κομψή έκδοση του μικρότερου αυτοκινήτου της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το C1 JCC+, όπως είναι η ονομασία του, προβάλλει τα νεανικά και trendy χρώματα που ο Jean-Charles de Castelbajac λατρεύει: Κόκκινο για το πάθος, Μπλε για την ελπίδα και ακτινοβόλο Κίτρινο. Είναι μια σφραγίδα καλλιτεχνικής διάθεσης και πάθους για μόδα, με έξτρα φρεσκάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο στην καμπίνα όσο και στο αμάξωμα, το «άγγιγμα» του σχεδιαστή γίνεται ορατό μέσα από τις πολύχρωμες επεμβάσεις του, δίνοντας στο μικρό αυτοκίνητο πόλης έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

• Στο αμάξωμα διακρίνονται:

-Η μαύρη απόχρωση της οροφής και τα αποκλειστικά χρώματα αμαξώματος (Lipizan White, Gallium Grey, Carlinite Grey, Caldera Black και Scarlet Red)
-Τα σκούρα φιμέ πίσω παράθυρα και παρμπρίζ
-Οι μαύρες ματ προεκτάσεις των φτερών
-Οι μαύρες (Planet Black) ζάντες αλουμινίου 15”
-Τα κόκκινα καλύμματα καθρεπτών
-Τα μπλε κέντρα στους τροχούς
-Τα κίτρινα διακοσμητικά στις κολόνες Γ
-Τα χαρακτηριστικά «JCC x chevrons» αυτοκόλλητα στις εμπρός πόρτες
-Το αυτοκόλλητο με τα αρχικά του σχεδιαστή «JCC» στο πίσω παρμπρίζ
-Το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος.

• Στην καμπίνα ξεχωρίζουν:

-Τα κεντημένα λογότυπα «JCC x chevrons» στα εμπρός προσκέφαλα, αλλά και τα ειδικής σχεδίασης πατάκια
-Το κόκκινο ταμπλό σε Scarlet Red απόχρωση
-Οι λευκοί αεραγωγοί σε Porcelain White
-Το γυαλιστερό μαύρο στο πλαίσιο της οθόνης αφής και του επιλογέα των ταχυτήτων.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, το σπέσιαλ αυτό Citroen C1 φέρει αυτόματο κλιματισμό, ράδιο MP3, θύρα USB, αυτόματη λειτουργία προβολέων, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα, χρωμιωμένες χειρολαβές θυρών, έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, συνδεσιμότητα του smartphone συμβατή με Android Auto, Apple CarplayTM και Mirror Link, περιοριστή ταχύτητας, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανωφέρεια (Hill Start Assist) και κάμερα οπισθοπορείας. 

Για την κίνηση φροντίζει ο τρικύλινδρος κινητήρας των 72 ίππων, με την κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 3,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων μόλις στα 85 γρ./χλμ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης