Ένα μοναδικό Discovery, εξατομικευμένο πλήρως από το τμήμα Special Vehicle Operations (SVO), παρουσίασε η φημισμένη βρετανική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε από τη Land Rover και προορίζεται για τον Αυστριακό Ερυθρό Σταυρό. Ονομάζεται Red Cross Discovery Emergency Response Vehicle και για να τροποποιηθεί πλήρως χρειάστηκαν 18 μήνες.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στα χρώματα του οργανισμού, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει ενισχυμένο σασί, ειδικά προστατευτικά, επιπλέον φώτα, σχάρα οροφής, σύστημα επικοινωνιών με τέσσερις ραδιοφωνικές κεραίες, προηγμένο GPS με ενσωματωμένη οθόνη πλοήγησης στο πορτμπαγκάζ, drone με θερμική κάμερα, πακέτο πρώτων βοηθειών και πολλά ακόμη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον 3.0 turbodiesel κινητήρα των 258 ίππων και 600 Nm ροπής, φέρει σύστημα τετρακίνησης, αναβαθμισμένη αερανάρτηση, εκτός δρόμου ελαστικά διαστάσεων 255/55 R20 και πολλά ακόμη.

Έχει σχεδιαστεί για να σώζει ανθρώπινες ζωές σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, να αντεπεξέρχεται σε κάθε εμπόδιο και να κινείται στα πιο δύσβατα σημεία. Στο παρακάτω video, o πρεσβευτής της Land Rover, Ed Stafford, λαμβάνει μέρος σε προσομοίωση αποστολής διάσωσης με το Discovery.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης