Πρεμιέρα έκανε στη Φρανκφούρτη η νέα έκδοση του Discovery, η οποία χαρακτηρίζεται ως η πιο ανθεκτική, «σκληροτράχηλη» και ικανή σε off-road καταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο φέρει το λογότυπο SVX και είναι το πρώτο Discovery που υιοθετεί τη συγκεκριμένη ονομασία. Έχει εξελιχθεί από το τμήμα Special Vehicle Operations και διακρίνεται για τη δυναμική εμφάνιση.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, φέρει νέους προφυλακτήρες, προστατευτικές ποδιές, καινούργια μάσκα, διαφορετικές ράγες οροφής, επιπλέον προβολείς LED στην οροφή, διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ζάντες 20 ιντσών με πορτοκαλί διακοσμητικά και off road ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου ο οδηγός και οι επιβάτες να νιώθουν ασφαλείς και στις πιο αντίξοες συνθήκες, το SUV εξοπλίζεται με γάντζους ρυμούλκησης εμπρός και πίσω. Η αεραανάρτηση έχει διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ το ύψος του αμαξώματος είναι αυξημένο.  Βελτιωμένες είναι επίσης, οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, με τα δύο διαφορικά να αναλαμβάνουν δράση όταν τα πράγματα σοβαρεύουν. 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος SVO, John Edwards, το Discovery SVX συνδυάζει στοιχεία μεταξύ των οχημάτων Paris-Dakar και Camel Trophy, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες μία μοναδική εμπειρία, κυρίως σε off-road καταστάσεις.

Το εσωτερικό είναι πολυτελές και άνετο, κάνοντας χρήση δίχρωμων δερμάτινων επενδύσεων υψηλής ποιότητας στις επιφάνειες και διαθέτοντας όλα τα συστήματα ασφάλειας και ψυχαγωγίας. Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει η οθόνη αφής 10 ιντσών, το Terrain Response 2 για μέγιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες και το Hydraulic Active Roll Control για ελιγμούς και στις πιο κακοτράχαλες διαδρομές.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 5.0 λίτρων βενζινοκινητήρας απόδοσης 525 ίππων και 625 Nm ροπής. Πρόκειται για το πιο ισχυρό μοτέρ που έχει τοποθετηθεί στο Discovery. Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, αναμένεται μέσα στο 2018.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης