Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης του Σικάγο, η Subaru παρουσίασε επίσημα την έβδομη γενιά του οικογενειακού sedan της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Legacy χαρακτηρίζεται από την ιαπωνική εταιρεία ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά και «έξυπνο» αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει. Βασίζεται στην πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform), γεγονός που έχει ωφελήσει σημαντικά τη στρεπτική ακαμψία, την ασφάλεια, το βάρος, την οδική συμπεριφορά, την ηχομόνωση, τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου.

Από αισθητικής πλευράς οι Ιάπωνες δεν έκαναν καμία έκπληξη, ακολουθώντας τη γνωστή σχεδιαστική φιλοσοφία. Η καμπίνα είναι πλήρως αναβαθμισμένη, με τη Subaru να τοποθετεί τεράστια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα 11,6 ιντσών, τέσσερις θύρες USB, δύο υποδοχές 12V, λογισμικό αναγνώρισης προσώπου του οδηγού, πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης και Wi-Fi hotspot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χώροι είναι εξαιρετικοί, με τους επιβάτες πίσω να έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και θερμαινόμενα καθίσματα στις πλουσιότερες εκδόσεις. Πιο μεγάλο και πλατύ είναι το πορτμπαγκάζ, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις μιας οικογένειας.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το Legacy εφοδιάζεται με τον νέο 2.4 boxer με twin-scroll turbo απόδοσης 260 ίππων και 375 ίππων και τον ατμοσφαιρικό 2.5 λίτρων με τους 182 ίππους και τα 238 Nm ροπής. Το πρώτο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT 8 σχέσεων και το δεύτερο με 7άρι.

Η εμπορική πορεία του Legacy στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019. Στην Ευρώπη δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης