Το Tavascan Electric Concept, το ηλεκτρικό coupe SUV της Cupra που είδαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, έλαβε το μεγάλο βραβείο στον διαγωνισμό «Automotive Brand Contest», στην κατηγορία πρωτότυπων οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εμπνευσμένος σχεδιασμός, η εκφραστική εμφάνιση, οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος σε συνδυασμό με τις τονισμένες καμπύλες, καθώς και το κομψό και συνάμα τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό ήταν τα στοιχεία που εντυπωσίασαν τα μέλη της επιτροπής του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδιασμού, ο οποίος διοργανώνει τον διαγωνισμό.

Το concept της Cupra πατάει σε τροχούς 22 ιντσών, φέρει φωτιζόμενο σήμα εμπρός και πίσω, τα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα στην καμπίνα έχουν κατασκευαστεί με τη χρήση τεχνολογίας 3D, ενώ οι επιφάνειες καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από ανθρακονήματα και alcantara.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική οθόνη 13 ιντσών θυμίζει περισσότερο υπολογιστή και μετακινείται εμπρός, πίσω και στο πλάι. Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, όπου προβάλλονται όλες οι πληροφορίες.

Για την κίνηση φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 225 KW (306 ίππων), που λαμβάνουν ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 77 ΚWh. Η αυτονομία, σύμφωνα με τον κύκλο WLPT, αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 6,5 δευτερόλεπτα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης