Η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας plug-in υβριδικής έκδοσης του νέου πολυτελούς XC90, εκπλήσσοντας με την ισχύ και την απίστευτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Volvo, το μεγάλο πολυτελές SUV υπερβαίνει τις αρχικές προσδοκίες στην έκδοση XC90 T8 Twin Engine, με τις τιμές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωσης, να είναι κατά 10% χαμηλότερες.

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται στην συγκεκριμένη έκδοση τον βενζινοκινητήρα 2.0 Drive-E και ένα ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική απόδοση να φθάνει τους 407 ίππους και τα 640 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,6 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση είναι μόλις 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 49 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το XC90 T8 Twin Engine είναι το πιο ισχυρό και συγχρόνως το πιο «καθαρό» περιβαλλοντικά SUV παγκοσμίως. Διαθέτει πέντε διαφορετικές λειτουργίες κίνησης και θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά το καλοκαίρι, με την τιμή του να ορίζεται στα 79.097 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του φόρου πολυτελείας.

Στο Hybrid mode γίνεται αυτόματη χρήση του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, στο Pure Electric mode υπάρχει δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 40 χιλιόμετρα, στο Power mode παρέχεται η μέγιστη δύναμη, στο AWD mode μόνιμη τετρακίνηση και στο Save mode διατηρείται η ενέργεια της μπαταρίας για μελλοντική ηλεκτρική μετακίνηση.
 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης