Το πιο εντυπωσιακό σύστημα του KIA Sorento

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 17:05
Το πιο εντυπωσιακό σύστημα του KIA Sorento

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά το λανσάρισμα της νέας γενιάς του μικρομεσαίου SUV της κορεατικής φίρμας. Το καινούριο Sorento έχει αναβαθμιστεί ριζικά, είναι πιο μοντέρνο αισθητικά, πιο ποιοτικό, πιο ευρύχωρο και τεχνολογικά προηγμένο.

Θα είναι διαθέσιμο με συμβατικούς κινητήρες και υβριδικά σύνολα και θα εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Αυτό που ξεχωρίζει ωστόσο είναι το Multi-Collision Braking (MCB). Προσφέρεται για πρώτη φορά στον βασικό εξοπλισμό ενός μοντέλου της KIA και στόχος του είναι η αποτροπή δευτερεύουσας σύγκρουσης μετά την αρχική.

Πιο συγκεκριμένα, το καινοτόμο σύστημα MCB ενεργοποιεί τα φρένα μόλις αντιληφθεί ότι άνοιξαν οι αερόσακοι. Μέσω ειδικού αλγόριθμου υπολογίζει την ταχύτητα κίνησης και τυχόν αλλαγή κατεύθυνσης, ακινητοποιώντας ελεγχόμενα το SUV.

Λειτουργεί μέχρι τα 140 χλμ./ώρα, καθώς σε μεγαλύτερη ταχύτητα, η επέμβαση στα φρένα μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Το Multi-Collision Braking θα προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του Sorento. Στη συνέχεια θα το δούμε σε όλα τα μοντέλα της KIA και της Hyundai.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 17:05