Τον Σεπτέμβριο, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η δεύτερη γενιά του Nissan Leaf, ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα στην κατηγορία, υιοθετώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

Το best seller ηλεκτρικό όχημα βασίζεται αισθητικά στο IDS concept, έχοντας πιο μοντέρνα σχεδίαση, καλύτερη αεροδυναμική και μοντέρνο εσωτερικό. Θα τροφοδοτείται από ένα καινούργιο ηλεκτροκινητήρα και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, αυξάνοντας την αυτονομία κίνησης στα 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων και το ProPILOT, επιτρέποντας την αυτόνομη λειτουργία του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο. Η τεχνολογία αυτή, που λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού, θα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, σε μια λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που οδηγούμε τόσο σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας όσο και κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

Τα επόμενα χρόνια, το ProPILOT θα προσφέρει αυξανόμενα επίπεδα αυτονομίας, με το σύστημα τελικά να μπορεί να «περιηγηθεί» ακόμη και στις διασταυρώσεις των πόλεων. Με απώτερο σκοπό να καταστεί η οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας αποτελεί μέρος του «Nissan Intelligent Mobility», του οράματος της μάρκας για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, κινούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan Europe, Gareth Dunsmore, το νέο Leaf αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση του οράματος της εταιρείας, όντας το πιο εξελιγμένο και προσιτό αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο (EV) της αγοράς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης