Του Λουκά Παπαλαάμπρου

Ένα νέο σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED Pixel Light, το οποίο περιλαμβάνει 84 στοιχεία LED ανά προβολέα, προσφέροντας άριστη ορατότητα στους οδηγούς, διαθέτει το ανανεωμένο Insignia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι μοναδικό στην κατηγορία, ενσωματώνοντας συνολικά 168 στοιχεία LED. Οι προβολείς αντιδρούν ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια στις επικρατούσες οδηγικές συνθήκες, προσαρμόζοντας συνεχώς τη φωτεινή δέσμη και φωτίζοντας ιδανικά τον δρόμο.  

Η μεγάλη σκάλα ρυθμίζεται αδιαλείπτως σε κλάσματα του δευτερολέπτου από δύο μονάδες ελέγχου – μία συνδεδεμένη στην εμπρός κάμερα και μία στον προβολέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγάλος αριθμός συνεχώς αντιδρώντων στοιχείων LED έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή προσαρμογή της φωτεινής δέσμης.

Η φωτιζόμενη περιοχή είναι μεγαλύτερη από πριν, ενώ η συσκότιση για τα προπορευόμενα και αντίθετα διερχόμενα οχήματα γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η εμβέλεια και η κατεύθυνση της δέσμης μεταβάλλεται ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι λειτουργίες φωτισμού περιλαμβάνουν από φωτισμό στροφής και δυσμενών καιρικών συνθηκών μέχρι φωτισμό πόλης, επαρχιακών δρόμων και αυτοκινητόδρομου, καθώς και βελτιστοποιημένο φωτισμό στάθμευσης.

Στις αριστερές στροφές, η φωτεινή δέσμη έχει μεγαλύτερο μήκος προς τα αριστερά, ώστε ο οδηγός να μπορεί να βλέπει καθαρά τις πινακίδες οδοσήμανσης.

Σε στροφή δεξιά στο autobahn mode (λειτουργία φωτισμού αυτοκινητόδρομου), η δέσμη είναι πιο φωτεινή προς τα δεξιά, ώστε να μη θαμπώνει τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης