Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μόλις χθες η Toyota και η Lexus παρουσίασαν 15 νέα μοντέλα (κυρίως ηλεκτρικά), τα οποία θα εμπλουτίσουν τη γκάμα τους στα επόμενα χρόνια, μηδενίζοντας σταδιακά τους ρύπους. Με την Toyota να έχει παρουσιάσει με κάθε επισημότητα το ηλεκτρικό bZ4X, ήρθε η ώρα και για την Lexus να παρουσιάσει την δικιά της, πιο premium εκδοχή με το RZ 450e.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για το μέγεθος του, να αναφέρουμε πως το μοντέλο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τα Subaru Solterra και Toyota bZ4X, με τα ακριβή νούμερα να μην έχουν δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα. 

Σχετικά με την εμφάνιση του μοντέλου, συναντάμε αρκετά νέα στοιχεία τα οποία πιθανότατα θα είναι τα σχεδιαστικά highlights της ηλεκτρικής γκάμας της μάρκας. Αρχικά είναι η νέα κλειστή μάσκα με τους μακρόστενους αεραγωγούς στις άκρες και χαμηλά, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο αεροδυναμικά spoilers στο τέλος της οροφής. Στοιχείο που μαζί με την καμπυλωτή οροφή, φέρνουν και μία σπορ αύρα για ένα premium μοντέλο. Παράλληλα, μαύρο πλαστικό «ντύνει» και τους θόλους των τροχών, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα ενώνονται με μία λεπτή LED ταινία.

Η εταιρία δεν παρουσίασε καμία εικόνα από το εσωτερικό, κρατώντας το μυστικό όπως έκανε με τις διαστάσεις και τα κινητήρα σύνολα που θα εξοπλίζουν το μοντέλο. Βέβαια το πιθανότερο είναι να μην υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις και να ακολουθηθεί η γνωστή συνταγή με έναν μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία ακόμη μεγαλύτερη οθόνη στο ταμπλό για το infotainment, πλαισιωμένη από ακριβά υλικά και premium πινελιές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως στην χθεσινή παρουσίαση του, ο Akio Toyoda μίλησε για το στόχο της Toyota και της Lexus να εισάγουν συνολικά 30 ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά έως το 2030, με στόχο 3,5 εκατομμύρια παγκόσμιες πωλήσεις. Μέχρι το 2035, η Lexus θα γίνει μια αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, στοχεύοντας σε ετήσιες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου EV.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης