Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το εμβληματικό muscle car της Ford αναδείχθηκε παγκόσμιο best seller στην κατηγορία των sport coupe, γοητεύοντας χιλιάδες οδηγούς σε κάθε γωνιά της Γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Mustang έχει καταφέρει κάτι μοναδικό, καθώς είναι το πρώτο αμερικανικό αυτοκίνητο που κατακτά την πρωτιά σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπως αυτή της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2017 οι πωλήσεις του Mustang ανήλθαν σε 125.809 μονάδες. Από αυτές, οι 81.866 αφορούν στις ΗΠΑ και οι 13.100 στη Γηραιά Ήπειρο, με τη Γερμανία να έχει τα ηνία με 5.742 παραδόσεις σε ένα έτος. Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (2.211), η Γαλλία (942), το Βέλγιο (900) και η Σουηδία (512). Δημοφιλέστερη έκδοση παγκοσμίως είναι η Mustang GT με τον V8 5.0 κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου, με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, την προσαρμοζόμενη ανάρτηση «MagneRide», το νέο σύστημα «Active Valve Performance Exhaust» και τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού «Pre-Collision Assist» με «Pedestrian Detection», «Adaptive Cruise Control», «Distance Alert», «Lane Departure Warning» και «Lane Keeping Aid».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης