Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων, έτσι και η Skoda, είδε τις πωλήσεις να μειώνονται το 2020, λόγω της πανδημίας. Η τσεχική φίρμα πούλησε 1.004.800 αυτοκίνητα πέρυσι, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 19,1% σε σχέση με το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο ήταν το KamiqΠαρά τη μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο, η τσεχική φίρμα είχε ανοδική πορεία στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ταξινόμησε 3.221 αυτοκίνητα τη χρονιά που πέρασε, αυξάνοντας το μερίδιό της στο 4%, το μεγαλύτερο των τελευταίων πέντε ετών.

Best seller μοντέλο της Skoda στην Ελλάδα ήταν το Kamiq με 1.064 πωλήσεις. Μάλιστα, το μικρό SUV κατέγραψε άνοδο και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης, φθάνοντας το εκπληκτικό 99%.

Όσον αφορά στη χώρα μας, πίσω από το Kamiq βρέθηκαν τα Karoq και Scala με 635 και 554 μονάδες, αντίστοιχα, ενώ αρκετά καλά τα πήγε και η νέα γενιά της Octavia με 373 ταξινομήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα μας, το 2020 πουλήθηκαν 3.221 μοντέλα της τσεχικής φίρμας

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις της φίρμας στον τομέα των μοντέλων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (ως κύριο καύσιμο) για τη λειτουργία τους. Σε 1.341 ταξινομημένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν CNG, τα 444 ήταν μοντέλα της Skoda, περισσότερα από ένα στα τρία. Σημειώνεται ότι εκδόσεις φυσικού αερίου (G-TEC), προσφέρονται στα Scala, Kamiq και Octavia.

 

Διαβάστε επίσης:

Στην Ελλάδα το Skoda Kamiq με φυσικό αέριο που «καταναλώνει» 4 ευρώ στα 100 χλμ

Τι το ξεχωριστό έχει το εργοστάσιο της Skoda στην Τσεχία;

Η τιμή του ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV στην Ελλάδα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης