Η ζήτηση από τις επιχειρήσεις αστικών διανομών για οχήματα μηδενικών ρύπων αυξάνεται συνεχώς, με τους κατασκευαστές να επενδύουν ολοένα και περισσότερο στα ηλεκτροκίνητα Van.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο δημοφιλές επαγγελματικό όχημα τεχνολογίας EV είναι το e-NV200 της Nissan. Το μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τις παραγγελίες στην Ευρώπη να έχουν ξεπεράσει τις 10.000.

Το e-NV200 αναδείχθηκε πέρυσι το best-seller εμπορικό LCV μηδενικών εκπομπών σε 10 μεγάλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Νορβηγίας.  Αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους στόλους επιχειρήσεων παράδοσης αντικειμένων, μεταφοράς προσώπων και ιδιωτικής μίσθωσης σε όλη την Ευρώπη, όπως της DHL και της Chronopost.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στον έξυπνο, αποδοτικό σχεδιασμό της αναβαθμισμένης μπαταρίας των 40 kWh, το όχημα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των επαγγελματιών όσον αφορά στη χωρητικότητα και το ωφέλιμο φορτίο. Επίσης, μπορεί να διανύσει από 200 έως 300 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση και είναι τελείως αθόρυβο στη λειτουργία του.

Η μπαταρία φορτίζει από οικιακή πρίζα ή wall βox 7 kW σε 7,5 ώρες, ενώ μέσω ταχυφορτιστή λαμβάνει ενέργεια σε ποσοστό 80% σε μόλις 20 λεπτά.

Το αναβαθμισμένο e-NV200 είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, με τιμή εκκίνησης τα 36.490€.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης