Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Με πιο φρέσκια εμφάνιση, ψηφιακές οθόνες, πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική έκδοση, προηγμένες τεχνολογίες και πληρέστατη γκάμα κινητήρων, το best seller SUV της Ευρώπης, έφθασε και στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μήκος 4.509 χλστ., πλάτος 1.859 χλστ. και ύψος 1.665 χλστ., το ριζικά αναβαθμισμένο Tiguan είναι από τα πιο μεγάλα μοντέλα της κατηγορίας του. Εξωτερικά, ξεχωρίζει από τη νέα, φαρδύτερη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα LED τόσο εμπρός όσο και πίσω, το ψηλότερο καπό και τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες.

 

Πληθώρα τεχνολογιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψηφιακός πίνακας οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής.

Στο εσωτερικό, φιλοξενούνται με άνεση πέντε ενήλικες ενώ αξίζουν αναφοράς ο έξυπνος και πρακτικός σχεδιασμός και η ρυθμιζόμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Η σχεδίαση του ταμπλό είναι οδηγοκεντρική, με έξυπνα χειριστήρια και υποδειγματική εργονομία. 

Το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι φέρει χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων για τις εκδόσεις DSG, τα νέα συστήματα ελέγχου και ψυχαγωγίας ενσωματώνουν ψηφιακά πάνελ αφής αντί για κουμπιά και χειριστήρια και το τριζωνικό σύστημα αυτόματου κλιματισμού «Air Care» Climatronic είναι στάνταρ.

Η Volkswagen τοποθέτησε στο Tiguan το τεχνολογικό πακέτο «IQ. DRIVE», το οποίο περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό το «Multi-collision Brake», το «Front Assist» με «City Emergency Braking» και προστασία πεζών, το «Lane Assist» και πολλά άλλα.

Διαθέσιμο προαιρετικά είναι και το «Travel Assist», που αποτελεί μία νέα προσθήκη στα συστήματα υποβοήθησης της μάρκας, προσφέροντας χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης με υποβοήθηση στο τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα. Φυσικά δεν λείπουν οι εντυπωσιακοί προβολείς IQ.LIGHT-LED matrix.

 

Από 122 έως 320 ίππους

Ξεχωρίζει η plug-in hybrid έκδοση με τους 245 ίππους.

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, η VW καλύπτει κάθε απαίτηση των οδηγών. Το Tiguan διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στην κορυφή της γκάμας φιγουράρει η έκδοση eHybrid.

Έρχεται και ως επταθέσιο.Η τελευταία τροφοδοτείται από ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας τον 1.4 TSI κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι DSG 6 σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα.

Το Tiguan eHybrid ξεκινά ηλεκτρικά (E-MODE), με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία έχει φορτιστεί επαρκώς. Η αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία (κατά WLTP) είναι περίπου 50 χιλιόμετρα και μπορεί να οδηγηθεί στο πρόγραμμα E-MODE έως τα 130 χλμ./ώρα. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο αριστερό φτερό και είναι συμβατή με εναλλασσόμενο ρεύμα 2,3 ή 3,6 kW (AC).

Στους βενζίνης, υπάρχει ο 1.5 TSI σε δύο εκδόσεις ισχύος (130 και 150 ίππους) με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο DSG7 και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Για όσους επιμένουν στους diesel, ο 2.0 TDI προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος (122, 150 και 200 ίππους). Και εδώ συναντάμε εξάρι μηχανικό κιβώτιο ή DSG7 καθώς και τετρακίνηση 4MOTION.

Οι τιμές για την πλούσια εξοπλισμένη έκδοση «Life» ξεκινούν από 25.760€ (1.5 TSI 130 PS ACT EVO). Η plug-in hybrid κοστίζει 40.220€. Επίσης δεν λείπουν η έκδοση R με τους 320 ίππους και οι εκδόσεις Allspace με επτά καθίσματα.

 

Για να δείτε όλες τις προδιαγραφές πατήστε εδώ

Κομψό, ποιοτικό, πρακτικό και ευρύχωρο το εσωτερικό του Tiguan.

H έκδοση eHybrid δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

 

Αναλυτικά οι τιμές

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακόμη ένα μικρό crossover από τη Volkswagen

Κόντρες στο χιόνι με το VW Golf R των 320 ίππων

Η VW στοχεύει σε 450.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στο 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης