Η σουηδική φίρμα παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Γκέτεμποργκ, δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα τα οποία αποτελούν τη βάση για τα μελλοντικά V40 και XC40.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα βασίζονται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), διαθέτουν κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας, ηλεκτροκίνησης, συνδεσιμότητας και αυτόνομης οδήγησης. Μέσω αυτών των concept, η Volvo μας δίνει μια ιδέα για το πώς θα είναι η επόμενη γενιά του δημοφιλούς hatchback αλλά και τον τρόπο που σκοπεύει να επεκταθεί στην αγορά των premium compact.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, Hakan Samuelsso, το πρώτο αυτοκίνητο της νέας σειράς 40 θα περάσει στην παραγωγή το 2017, οπότε αυτό σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο αρκετά νωρίτερα. Παράλληλα, αποκάλυψε πως ένα καινούργιο πρόγραμμα ηλεκτροκινητήριων συστημάτων βρίσκεται στη διαδικασία της εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκδόσεις παραγωγής των V40 και XC40 θα διακρίνονται για την τολμηρή εμφάνιση, τον ξεχωριστό αστικό χαρακτήρα, τις καινοτόμες τεχνολογίες και το πακέτο ασφάλειας. Αν και δεν έγινε αναφορά στους κινητήρες, είναι βέβαιο πως θα εφοδιάζονται με προηγμένα μοτέρ βενζίνης και diesel της οικογένειας Twin Engine, ενώ θα υπάρξουν αμιγώς ηλεκτροκίνητες και plug-in hybrid μονάδες.

Δείτε την τωρινή γενιά του V40


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης