Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ανανεωμένο σε όλα τα σημεία, το δημοφιλές SUV της Volkswagen ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα, αρχικά με κινητήρες βενζίνης και diesel και τιμές από 25.900 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις αρχές του επόμενου έτους, το Tiguan θα προσφέρεται και ως plug-in hybrid. H επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση με την ονομασία eHybrid συνδυάζει τον 1.4 TSI βενζινοκινητήρα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τους 245 ίππους και τη ροπή τα 400 Nm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων. Το Tiguan eHybrid ξεκινά ηλεκτρικά με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία έχει φορτιστεί επαρκώς. Η αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία φθάνει τα 60 χιλιόμετρα, καλύπτοντας τις μέσες ημερήσιες αποστάσεις.

Στο e-Mode μπορεί να οδηγηθεί σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα. Από εκεί και πάνω, το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα σε υβριδική λειτουργία. Επίσης υπάρχει και προφίλ GTE για υψηλές επιδόσεις και δυναμική οδήγηση, παρέχοντας τη μέγιστη ισχύ. 

Η μπαταρία φορτίζεται από τη θύρα φόρτισης που υπάρχει στο εμπρός φτερό, από την πλευρά του οδηγού. Ανάλογα με την πηγή ισχύος, η φόρτιση πραγματοποιείται με εναλλασσόμενο ρεύμα 2,3 ή 3,6 kW (AC).

Οι τιμές του VW Tiguan eHybrid και στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις, τις καταναλώσεις και τις εκπομπές ρύπων, θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης