Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Suzuki προχώρησε στην αποκάλυψη της τρίτης γενιάς του Crossover της S-Cross. Μία γενιά που το ομόρφυνε εντυπωσιακά αλλά το εξόπλισε και παράλληλα με αρκετά πλουσιότερο εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδιες διαστάσεις με αναβαθμισμένη εμφάνιση 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, το S-Cross διατήρησε τις αναλογίες του με το μήκος να παραμένει στα 4.3μ. το πλάτος στα 1.785μ. και το ύψος στα 1.585μ. Αυτό όμως το γεγονός δεν εμπόδισε τους σχεδιαστές να δώσουν στο αυτοκίνητο μία εντελώς νέα ταυτότητα. Η νέα γυαλιστερή γρίλια με τις ασημί λεπτομέρειες, το λογότυπο που δεσπόζει στη μέση αλλά και τα ανασχεδιασμένα LED φώτα είναι οι πρώτες αλλαγές που κερδίζουν τα βλέμματα. Στο πίσω μέρος η μεταμόρφωση εντοπίζεται στη πιο τετραγωνισμένη σχεδίαση αλλά και στα νέα φωτιστικά σώματα. Εντυπωσιακή αλλαγή.

Οικεία η εικόνα της καμπίνας
Μπορεί εξωτερικά το S-Cross να άλλαξε ταυτότητα, εσωτερικά όμως οι εικόνες είναι γνώριμες. Αυτό που φέρνει μία πινελιά ανανέωσης είναι η νέα οθόνη αφής 9 ιντσών στο επάνω μέρος του ταμπλό, εξοπλισμένη με Andorid Auto και Apple CarPlay. Από κει και πέρα, λεβιές, καντράν, μπουτόν, είναι όλα γνώριμα, την ώρα που η λίστα του εξοπλισμού έχει εμπλουτιστεί με λειτουργίες όπως ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, η επιλογή του All Grip Select αλλά και το adaptive cruise control.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 1.400άρη κινητήρα υβριδικό
Κάτω από το καπό του νέου S-Cross συναντάμε τον 1.400άρη turbo κινητήρα απόδοσης 129 ίππων και 235 Nm ροπής. Ένα σύνολο το οποίο λαμβάνει επικουρική βοήθεια και από  υβριδική τεχνολογία η οποία ρίχνει σημαντικά την κατανάλωση, ενώ διατίθεται τόσο ως δικίνητο όσο και ως τετρακίνητο. Σχετικά με τις επιδόσεις, χρειάζεται 9.5 δευτ. για το 0-100 όσο η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 190χλμ./ώρα. 

Το νέο Suzuki θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη στο τέλος του 2021.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης