Το φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης, αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές το νέο Grandland X της Opel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα μας, τα βιβλία παραγγελιών έχουν ήδη ανοίξει για μεσαίο γερμανικό SUV, με τις τιμές να ξεκινούν από 24.500 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση με τον εξαιρετικό κινητήρα 1.2 Puretech των 130 ίππων και από 26.300 ευρώ για τον 1.6 diesel με τους 120 ίππους.

Το Grandland X τοποθετείται απέναντι από τα Nissan Qashqai, Hyundai Tuscon, Renault Kadjar και Peugeot 3008. Διακρίνεται για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την άνετη καμπίνα και το πλήρες πακέτο ασφαλείας. Φέρει τα πιο εξελιγμένα και σύγχρονα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, όπως Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), κάμερα 360 μοιρών και το προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία stop.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσά τους υπάρχει και το πρωτοποριακό «Driver Drowsiness Alert», ένα σύστημα που αναγνωρίζει πότε ο οδηγός είναι κουρασμένος. Αν η τεχνολογία εντοπίσει κόπωση του οδηγού ή έλλειψη προσοχής, εκδίδει μήνυμα στην οθόνη πληροφοριών και ακουστικά σήματα.

Αν στις τρεις προειδοποιήσεις ο οδηγός δεν αντιδράσει, εκδίδει νέα προειδοποίηση με διαφορετικό μήνυμα στην οθόνη και πιο δυνατό ακουστικό σήμα, προκειμένου να σταθμεύσει το όχημα. Το σύστημα μηδενίζεται σε ταχύτητες κάτω των 65 χλμ./ώρα για 15 συνεχόμενα λεπτά.

Ανακαλύψτε το νέο Grandland X


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης