Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η φημισμένη φίρμα με σήμα το αστέρι παρουσίασε το νέο μέλος της σειράς SUV, ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που τοποθετείται ανάμεσα στις GLA και GLC, έχοντας περιπετειώδη εμφάνιση, υψηλές ικανότητες σε κάθε έδαφος και επταθέσια διάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η GLB ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV και απευθύνεται κυρίως σε οικογενειάρχες που αναζητούν ένα πολυτελές και άνετο αυτοκίνητο.

Το τετράγωνο σχήμα του αμαξώματος και η υψηλή απόσταση από το έδαφος προσδίδουν έναν σκληροτράχηλο χαρακτήρα στο όχημα.

Το μήκος είναι στα 4,63 μέτρα, δηλαδή ελάχιστα χαμηλότερο από αυτό της GLC, το πλάτος είναι στο 1,83μ. και το ύψος στο 1,66μ. Όσο για το μεταξόνιο, αγγίζει τα 2,83 μέτρα, γεγονός που ωφελεί σημαντικά την ευρυχωρία και την ευελιξία της καμπίνας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρίτη σειρά καθισμάτων προσφέρεται προαιρετικά και, όπως υποστηρίζει η Mercedes, τα δύο τελευταία καθίσματα είναι κατάλληλα για άτομα με ύψος έως 1,68. Όποιος δεν τα χρειάζεται μπορεί να τα αποθηκεύσει εύκολα και γρήγορα κάτω από το πάτωμα.

Στην πενταθέσια διάταξη οι χώροι είναι εξαιρετικοί -τα καθίσματα σύρονται εμπρός και πίσω-, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 560 λίτρων.

Η εικόνα του εσωτερικού χώρου δεν διαφέρει από αυτή των υπολοίπων μοντέλων της Mercedes. Οι επιφάνειες καλύπτονται από δέρμα και ύφασμα υψηλής ποιότητας, όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από τις δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες στο ταμπλό του συστήματος MBUX και από το πολυλειτουργικό τιμόνι, με τον εξοπλισμό ασφαλείας και άνεσης να είναι υπερπλήρης.

Όσον αφορά στους κινητήρες, στη βάση είναι η έκδοση βενζίνης GLB 200 με τον 1.33 turbo βενζίνης απόδοσης 163 ίππων και 250 Nm ροπής και στην κορυφή η GLB 250 4MATIC με το δίλιτρο μοτέρ των 224 ίππων. Στους diesel συναντάμε τις GLB 200 d και GLB 200 d 4MATIC με τους 150 ίππους, καθώς και την GLB 220 d 4MATIC με τους 190 ίππους.

Το βασικό βενζινοκίνητο σύνολο συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και όλα τα υπόλοιπα με το DCT 8 σχέσεων.

Οι τετρακίνητες εκδόσεις φέρουν στάνταρ το πακέτο «Off-Road Engineering» με τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει και το πακέτο «Technic Offroad» με ειδικό σύστημα κατάβασης και φωτισμό προκειμένου να βλέπει ο οδηγός τα εμπόδια.

Η εμπορική πορεία της GLB θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους, αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης