Στον εμπλουτισμό της γκάμας των SUV προχωρά η γερμανική φίρμα με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις GLA και GLC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα GLB έκανε πρεμιέρα σε μορφή πρωτότυπου στην έκθεση της Σανγκάης, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται μέσα στη χρονιά. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μικρή G-Class με έντονη προσωπικότητα, περιπετειώδη χαρακτηριστικά και σκληροτράχηλη εμφάνιση. 

Πατάει στην πλατφόρμα MF2, την ίδια δηλαδή με την A-Class, με το μήκος του αμαξώματος να είναι στα 4,63 μέτρα, το πλάτος στο 1,89μ. και το ύψος στο 1,90μ. Η καμπίνα έχει επταθέσια διάταξη με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων να είναι συρόμενη προς όφελος της ευελιξίας και το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 500 λίτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σαλόνι προέρχεται από τα νεότερα μοντέλα της γκάμας, διαθέτοντας το σύστημα πολυμέσων MBUX με τις δύο οθόνες των 10,25 ιντσών, υψηλής ποιότητας επενδύσεις από δέρμα nubuck και nappa, διακοσμητικά ξύλου καρυδιάς και αλουμινίου, καθώς και κρυφό φωτισμό.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, το πρωτότυπο εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC εξασφαλίζοντας την κίνηση σε πιο απαιτητικές διαδρομές, φέρει δίλιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 224 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με mild hybrid system, καθώς και σε ηλεκτρική έκδοση.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης