Μετά τα DS 4 και DS 4 Crossback, που είδαμε πριν λίγες εβδομάδες στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η θυγατρική μάρκα της Citroen παρουσίασε το τρίτο μέλος της σειράς «4».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο DS 4S έκανε πρεμιέρα στο σαλόνι της Κίνας και αρχικά θα διατίθεται μόνο στην τοπική αγορά. Παρότι σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Γαλλία, η DS ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Shenzhen, στην Ανατολική Ασία. Υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας, με το λογότυπο στη μάσκα, τα ιδιαίτερα LED φωτιστικά σώματα, τη μεγάλη χρωμιωμένη γρίλια και τα πίσω φώτα 3D LED.

Κομψό και πολυτελές είναι το εσωτερικό, με τα δερμάτινα σπορ καθίσματα, τη διχρωμία κόκκινου-μαύρου, τις επενδύσεις στις πόρτες και τα διακοσμητικά στο ταμπλό, να αναδεικνύουν την ξεχωριστή προσωπικότητα του αυτοκινήτου. Η DS αναφέρει ότι η καμπίνα του 4S ενσωματώνει το πνεύμα της παρισινής πολυτελούς δεξιοτεχνίας και μαστοριάς. Χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, προσφέρει τη μέγιστη ευρυχωρία, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ χώρου για τα πόδια των πίσω επιβατών στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τρικύλινδρος 1.2 EB2 Turbo κινητήρας και ο 1.8 THP απόδοσης 136 και 204 ίππων. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, προσφέροντας επιδόσεις και συγχρόνως μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης