Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Το νέο Peugeot 308 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας το οποίο κατακτά τον τίτλο του «Women’s World Car of the Year 2022». Μετά από την ψηφοφορία μίας κριτικής επιτροπής που αποτελούνταν από 56 γυναίκες δημοσιογράφους από 40 χώρες, το νέο μοντέλο της Peugeot είχε να αντιμετωπίσει 65 νέα μοντέλα τα οποία και ξεπέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι η PEUGEOT έχει τιμηθεί αρκετές φορές από το θεσμό αυτόν όπως το 2017 με τη νίκη του 3008 στην κατηγορία «SUV» και το 2021 με το θρίαμβο του 208 και 2008 στις κατηγορίες «μικρομεσαίου αυτοκινήτου πόλης» και «SUV», αυτή είναι η πρώτη φορά που η PEUGEOT στέφθηκε νικήτρια και κατέκτησε τον υπέρτατο τίτλο.

Αφήνοντας πίσω του όλους τους ανταγωνιστές ανά τον κόσμο το νέο 308 κέρδισε το βραβείο, το οποίο αφορά και στα δύο αμαξώματα του: hatchback και SW. Εκτός από παράγοντες όπως είναι η ασφάλεια, η ποιότητα, η τιμή αγοράς και η φιλικότητα προς το περιβάλλον, επιπλέον λόγοι για την κατάκτηση αυτού του τίτλου ήταν η σχεδίαση του, η τεχνολογία αλλά και η ευρεία γκάμα αποδοτικών κινητήρων που διαθέτει. Οι αγοραστές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από: Plug-In hybrid (PHEV), βενζίνη, diesel και σύντομα, αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα. Το νέο 308 χαρακτηρίζεται ήδη ως best-seller στην Ευρώπη σημειώνοντας ρεκόρ κρατήσεων, εκ των οποίων το 23% είναι PHEV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι εφοδιασμένο με τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης, όπως και με εξελιγμένο και προηγμένο σύστημα infotainment PEUGEOT i-Cockpit. Το νέο PEUGEOT 308 διατίθεται και με υβριδικούς κινητήρες 180 ή 225 ίππων, πέρα από τους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ μέχρι το 2023 θα είναι διαθέσιμες και οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις τόσο του hatchback, όσο και του SW.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης