Στην έκθεση του Τόκιο που ανοίγει τις πύλες της στα τέλη Οκτωβρίου, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήκει στην κατηγορία των συμπαγών coupe, είναι ελαφρύ, λιτό και πισωκίνητο. Το S-FR έχει μήκος μόλις 3,99 μέτρα, πλάτος 1,69μ. και ύψος 1.32μ και αισθητικά θυμίζει έντονα το Τοyota Sports 800 του 1965 που παρήχθη σε μόλις 3.131 μονάδες.

Το εσωτερικό έχει οδηγοκεντρικό προφίλ, ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός και στο ταμπλό υπάρχουν ελάχιστοι διακόπτες, όπως αυτοί για τον κλιματισμό και το σύστημα  start/stop. Η διάταξη της καμπίνας είναι τετραθέσια, αλλά όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις η πίσω σειρά καθισμάτων δεν είναι και η πιο βολική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη ή για το αν σκέφτεται να το περάσει στην παραγωγή. Το μόνο που ανέφερε είναι πως πρόκειται για ένα απολαυστικό στην οδήγηση αυτοκίνητο, με υψηλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Οι φήμες ωστόσο, λένε ότι τροφοδοτείται από ένα κινητήρα 1.500 κ.εκ. απόδοσης 130 ίππων, το βάρος του αμαξώματος είναι κάτω από τα 1.000 κιλά και θα το δούμε στους δρόμους το 2018.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης