Του Λουκά Παπαλάμπρου

Περιγράφεται ως ένα μοντέρνο και σύγχρονο αυτοκίνητο με έντονο lifestyle. Είναι το πρώτο μικρό SUV με coupe εμφάνιση της γερμανικής φίρμας που λανσάρεται στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουριο Taigo αποτελεί ουσιαστικά τον «αδερφό» του Nivus, που πωλείται στη Λατινική Αμερική. Οι προδιαγραφές του ωστόσο είναι ευρωπαϊκές και η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του VW Group, στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του έτους και οι παραδόσεις στις αρχές του 2022. Εκτός από τη Γηραιά Ήπειρο, το Volkswagen Taigo θα είναι διαθέσιμο και στην Αφρική.

 

Πλήρως ψηφιακό

Το νέο μοντέλο της VW βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το T-Cross, αλλά έχει αρκετά μεγαλύτερο μήκος (4,27 μέτρα), είναι φαρδύτερο κατά 1,3 εκατ. και πιο χαμηλό κατά 9,1 εκατ., προκειμένου να αναδείξει το σπορ προφίλ του.

Τα φώτα εμπρός και πίσω είναι τεχνολογίας LED, η οροφή έχει έντονη κλίση και το αμάξωμα ξεκάθαρα νεανική όψη. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν εκπλήξεις από πλευράς αισθητικής. Οι δύο ψηφιακές οθόνες και το σύστημα πολυμέσων MIB3 επιτρέπουν τη χρήση των πιο προηγμένων υπηρεσιών.

Φυσικά, υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες συνδεσιμότητας και ενσωματώνει τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων και το IQ.DRIVE Travel Assist με Lane Assist για ημιαυτόνομη οδήγηση.

Στα πίσω καθίσματα φιλοξενούνται άνετα δύο ενήλικες, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 438 λίτρων.

Κάτω από το καπό βρίσκονται οι αποδοτικότεροι κινητήρες βενζίνης του ομίλου, όπως ο τρικύλινδρος 1.0 TSI με τους 94 και 110 ίππους, καθώς και ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI απόδοσης 150 ίππων. Η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στον εμπρός άξονα και τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό εξάρι κιβώτιο ή το αυτόματο DSG7.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε αναλυτικά τις τιμές του ανανεωμένου Skoda Kodiaq

Αποκαλύφθηκε το νέο VW Polo GTI

Στάνταρ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων στο VW Polo

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης