Στη διαδικασία της ανάπτυξης βρίσκεται η κορυφαία έκδοση του νέου γαλλικού hatchback, η οποία θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα, με τετρακίνηση και απόδοση άνω των 300 ίππων.

Την εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει αναλάβει το τμήμα Renault Sport και στόχος είναι να τοποθετηθεί απέναντι από το καινούργιο Ford Focus RS, το οποίο είναι αναμφισβήτητα το πιο απολαυστικό hot hatch. Σύμφωνα με δημοσίευμα μεγάλου βρετανικού Μέσου που επικαλείται πηγές μέσα από την εταιρεία, το επόμενο Megane RS θα είναι το ισχυρότερο της ιστορίας και θα προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείο αναφορά για τους μηχανικούς της Renault Sport είναι το Focus RS και για αυτό το λόγο, το νέο Megane RS διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, τετραδιεύθυνση 4CONTROL και ισχύ που ξεπερνά τους 300 ίππους. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC, αμφότερα ειδικά τροποποιημένα.

Αισθητικά, αναμένουμε ένα δυναμικό σύνολο με επιθετική προσέγγιση, έχοντας μεγαλύτερους προφυλακτήρες, έντονα φτερά, μεγάλη πίσω πτέρυγα, διαχύτη, διπλές απολήξεις της εξάτμισης και μελετημένη αεροδυναμική. Το αυτοκίνητο λογικά θα παρουσιαστεί το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης