Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα εντυπωσιακό cabrio hypercar με εκπληκτική ισχύ, προηγμένες τεχνολογίες και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα παρουσίασε η ιταλική φίρμα από τη Sant’ Agata.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την roadster έκδοση της εκθαμβωτικής Sian. Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε μόλις 19 μονάδες, τροφοδοτείται από ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύνολο που συνδυάζει τον V12 6,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης κι έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος λειτουργεί υποστηρικτικά σε μικρές ταχύτητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, η Lamborghini δεν χρησιμοποίησε μπαταρία ιόντων-λιθίου αλλά έναν υπερπυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός και συγχρόνως πιο ελαφρύς.

Η συνολική απόδοση της Sian Roadster αγγίζει τους 819 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 350 χλμ./ώρα. 

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου ISR 7, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει self-locking διαφορικό. Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι στο 2, με τις επιταχύνσεις εν κινήσει να προκαλούν ζάλη.

Οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε λεπτά carbon καθίσματα, των οποίων η επιφάνεια καλύπτεται από υψηλής ποιότητας δέρμα. Μπροστά από το τιμόνι βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες, ενώ στο κεντρικό τούνελ έχουν τοποθετηθεί διάφοροι διακόπτες για τον έλεγχο ορισμένων συστημάτων.

Η αεροδυναμική της Sian Roadster αγγίζει το τέλειο, το πίσω τμήμα θυμίζει αγωνιστικό όχημα και κάθε κομμάτι του αμαξώματος είναι αριστοτεχνικά σχεδιασμένο.

Η Lamborghini δεν ανακοίνωσε την τιμή, παρά μόνο ότι και οι 19 μονάδες του ακριβοθώρητου hypercar έχουν βρει ήδη ιδιοκτήτη.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης