Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένας μετά τον άλλο οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τις προτάσεις τους όσον αφορά στην ηλεκτρική κινητικότητα. Τα επόμενα χρόνια, στους ευρωπαϊκούς δρόμους θα κυκλοφορούν εκατοντάδες μοντέλα τεχνολογίας EV, μεταξύ των οποίων είναι και αυτά της KIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EV6 ανήκει στα crossover.

Η κορεατική φίρμα θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά και γι΄ αυτό σχεδιάζει να φέρει μια νέα σειρά πρωτοποριακών αυτοκινήτων. Το πρώτο από αυτά είναι το EV6, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα.  H ΚΙΑ έχει στα σκαριά 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το όχημα βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform) που αναπτύχθηκε από τον όμιλο Hyundai. Όπως προκύπτει από τις teaser αλλά όχι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η KIA, το EV6 ανήκει στα crossover.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδιασμού της KIA, Karim Habib, το μοντέλο διακρίνεται για την τόλμη, την αυθεντικότητα και την εφευρετικότητα. Έχει σχεδιαστεί για να εμπνέει τους επιβάτες σε κάθε διαδρομή, να προσφέρει μια φυσική εμπειρία και συγχρόνως μια απλή, διαισθητική και ολοκληρωμένη διαδικασία χρήσης.

Το EV6 ακολουθεί τη φιλοσοφία «Movement that inspires», φέρει το ανασχεδιασμένο λογότυπο της KIA, έχει καμπύλες γραμμές και ένα εντυπωσιακό πίσω τμήμα με LED φώτα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα ονόματα όλων των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων των Κορεατών θα περιλαμβάνουν το πρόθεμα EV και έναν αριθμό.

 

Σε ποιο μοντέλο της KIA χωράνε 11 επιβάτες

Η KIA ετοιμάζει 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης