Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα και αυτή τη φορά επιστρατεύει ένα ειδικά ανεπτυγμένο Canoo Light Tactical Vehicle (LTV).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προορισμένο να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς ανάλυσης, το Canoo LTV μοιάζει με το επερχόμενο Pickup της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά διαθέτει διαμόρφωση μονής καμπίνας καθώς και ανυψωμένη ανάρτηση και ελαστικά παντός εδάφους 32 ιντσών. Παράλληλα, διαθέτει ειδικό σύστημα τετρακίνησης και 608 άλογα ιπποδύναμης ενώ φυσικά ενισχύεται με ειδική προστασία μιας και προορίζεται για δύσκολες περιπτώσεις.

Η Canoo δεν αναφέρθηκε σε πολλές λεπτομέρειες ούτε έδωσε στη δημοσιότητα πολλές φωτογραφίες, αλλά είπε ότι το μοντέλο «σχεδιάστηκε για ακραία περιβάλλοντα και μπορεί να κινηθεί μυστικά». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το LTV σχεδιάστηκε για να είναι ανθεκτικό και να προστατεύει τους επιβάτες καθώς και το πακέτο μπαταριών. Το μοντέλο ενσωματώνει carbon Kevlar για αντοχή, ενώ η μετατρέψιμη πλατφόρμα επίπεδης επιφάνειας επιτρέπει στο όχημα να μετατραπεί από ένα pickup σε ένα φορτηγό ή φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια.

Μιλώντας για μετασχηματισμούς, η Canoo είπε ότι το όχημα επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση «ράμπων, κουτιών αποθήκευσης, σκηνών ή όπλων». Στη συνέχεια σημείωσαν ότι αυτή η αρθρωτή προσέγγιση προσαρμογής συμβάλλει στη μείωση του κόστους, καθώς τα μοντέλα μπορούν να τροποποιηθούν για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αποστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και μπορεί να μην είναι τόσο ωραίο όσο το GMC Hummer EV, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Canoo, Tony Aquila, δήλωσε: «Το LTV είναι άλλο ένα ορόσημο που αποδεικνύει τη δύναμη της τεχνολογίας μας και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ακόμη και σε ειδικές καταστάσεις».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης