Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αντίστροφα μετράμε για την παρουσίαση του νέου Honda Civic Type R το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο. Οι Ιάπωνες παραθέτουν ίσως τις τελευταίες teaser φωτογραφίες, από το καμουφλαρισμένο μοντέλο το οποίο συνεχίζει αδιάκοπα τις δοκιμές του στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός πως το καμουφλάζ στη συλλογή φωτογραφιών που ήρθε στη δημοσιότητα είναι «βαρύ», τα highlights της σχεδίασης δεν κρύβονται. Ο λόγος φυσικά για την ιδιαίτερα μεγάλη αεροτομή, την κεντρική απόληξη της εξάτμισης αλλά και τους μπροστινούς αεραγωγούς, που «υπογράφουν» το σκληροπυρηνικό μοντέλο, που διαθέτει εντυπωσιακό fan club.  

Βέβαια, κρίνοντας από την τελευταία γενιά του Civic, έτσι και το Type-R θα υιοθετήσει μία πιο συντηρητική συνολική σχεδίαση (συγκριτικά τουλάχιστον με την προηγούμενη γενιά η οποία δέχθηκε έντονη κριτική), με την επίσημη παρουσίαση του να γίνεται πιθανότατα στις αρχές του 2022.

Σχετικά με τον κινητήρα αλλά και την ιπποδύναμη, οι περισσότερες πληροφορίες κάνουν λόγο πως θα διατηρήσει τον ισχυρό 2λιτρο κινητήρα της προηγούμενης γενιάς, όμως η ιπποδύναμη θα είναι σημαντικά αυξημένη, φτάνοντας έως και τα 400 άλογα. Πιθανότατα αυτή η αύξηση να γίνει και μέσω υβριδικής υποβοήθησης, ενώ σχεδόν σίγουρο είναι πως θα διαθέτει χειροκίνητο σασμάν για την απόλυτη οδηγική εμπειρία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Honda Civic Type R θα είναι πιθανότατα το τελευταίο μοντέλο της φίρμας που θα κινείται αποκλειστικά με θερμικό μοτέρ. Όπως όλες οι εταιρίες, έτσι και η Honda δίνει μία τελευταία ανάσα ζωής στα σύνολα εσωτερικής καύσης, λίγο πριν τον εξηλεκτρισμό όλων (ή την υδρογονοποίηση).
 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης