Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει από τη Ford. Ένα εμπνευσμένο όχημα, το πρώτο τετράτροχο που γεννήθηκε από την εικονική πραγματικότητα σε συνεργασία με την κοινότητα των gamers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η esports ομάδα Team Fordzilla της αμερικανικής φίρμας αποκάλυψε το ανεπανάληπτο Fordzilla P1 σε πραγματικό μέγεθος, κλέβοντας τις εντυπώσεις. Περισσότεροι από 250.000 gamers υπέβαλαν τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό του οχήματος, τη διάταξη και τα χαρακτηριστικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξωτερικές επιφάνειες του καινοτόμου Fordzilla P1 φέρουν τη δημιουργική υπογραφή του Arturo Ariño, ενώ ο Robert Engelmann συνέβαλε στη μορφή του εσωτερικού του. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι δομημένο γύρω από ένα πλαίσιο, το οποίο καλύπτεται μερικώς από μια μεγάλη, ιδιαίτερα διαφανή κρυστάλλινη επιφάνεια που παραπέμπει σε καλύπτρα πολεμικού αεροσκάφους.

Το διαφανές κάλυμμα καθιστά δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού, ενώ συγχρόνως αναδεικνύει και τη θέση οδήγησης του αγωνιστικού αυτοκινήτου που παραπέμπει σε εκείνη ενός μονοθεσίου της F1.

Το εξωτερικό συνδυάζει ένα κομψό εμπρός τμήμα τύπου GT με ελκυστικά σμιλεμένα εμπρός φτερά και ανάγλυφα πάνελ αμαξώματος. Οι χαρακτηριστικές πλαϊνές δοκοί που δίνουν την αίσθηση ότι περιστρέφονται και αιωρούνται συνδέουν οπτικά το cockpit με τους πίσω τροχούς. Το πίσω τμήμα είναι πλήρως εκτεθειμένο στην κοινή θέα τονίζοντας την αεροδυναμική και αγωνιστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου.

Στο cockpit υπάρχουν προειδοποιητικές λυχνίες LED που ενημερώνουν οδηγό και συνοδηγό για την κατάσταση που επικρατεί στην πίστα. Επιπλέον μία ενσωματωμένη οθόνη στο τιμόνι επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο με την ομάδα στα pits. Όλο το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για να ελαχιστοποιεί τη διάσπαση της προσοχής του οδηγού κατά τη διάρκεια του αγώνα απογειώνοντας έτσι την απόλαυση της οδήγησης.

Το Fordzilla P1 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Ford ψηφιακά χωρίς αλληλεπίδραση μεταξύ των εμπλεκομένων σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας, σχεδιάστηκε από μία ομάδα σε πέντε διαφορετικές ηπείρους που δεν συναντήθηκε ποτέ και εργάστηκε από απόσταση. Κατασκευάστηκε σε μόλις επτά εβδομάδες -σε λιγότερο από το μισό του χρόνου που συνήθως διαρκεί η διαδικασία- και πρόκειται για ένα μοντέλο κανονικών διαστάσεων, εντός και εκτός, με extreme αναλογίες και μοναδικό χαρακτήρα.

Το υπεραυτοκίνητο έχει μερικές ξεχωριστές λεπτομέρειες που μιλούν τη γλώσσα του sim-racing. Στο πάτωμα, μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, υπάρχει ένα μήνυμα AFK (Away From Keyboard), υπενθυμίζοντας με εύσχημο τρόπο σε όποιον κάθεται εκεί να μην πλησιάζει το πληκτρολόγιο. Ένα γραφικό #levelup αναγνωρίζει ότι οι gamers και οι οδηγοί αγώνων στοχεύουν στο να βελτιώνονται κάθε φορά που παίζουν ή αγωνίζονται, ενώ ένα γραφικό #liftoff αποτελεί μια υπενθύμιση της μετάβασης αυτού του αγωνιστικού αυτοκινήτου από έναν εικονικό κόσμο στον πραγματικό. Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, δίπλα στο κάτω σπόιλερ, υπάρχει το σημαντικότερο μήνυμα: πρόκειται για το GLHF (Good luck have fun) που εύχεται σε κάθε παίκτη και οδηγό αγώνων, καλή επιτυχία και μία διασκεδαστική, απολαυστική εμπειρία.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης