Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η κορυφαία έκδοση της νέας γενιά του ισπανικού hatchback βρίσκεται στη χώρα μας. Το αυτοκίνητο φέρει την υπογραφή της Cupra, έχοντας έναν πανίσχυρο κινητήρα, σπορ bodykit και πλούσιο εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Cupra Leon πατάει σε ζάντες 18 ή 19 ιντσών, φέρει μεγαλύτερους προφυλακτήρες και αεραγωγούς, μαρσπιέ, όμορφα διακοσμητικά στο χρώμα του χαλκού, σήμα στην ίδια απόχρωση, καθώς και διαχύτη με τέσσερις απολήξεις τις εξάτμισης.

Το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο χάρη στη σπορ ανάρτηση, τα φρένα προέρχονται από την Brembo και όλα τα μηχανικά μέρη έχουν αναβαθμιστεί προς όφελος της ακρίβειας και της άψογης συμπεριφοράς στις υψηλές ταχύτητες. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, CUPRA και Individual), κάθεται σε σπορ καθίσματα και έχει μπροστά του ένα υπέροχο τιμόνι.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών και η οθόνη αφής 10΄΄ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον εξοπλισμό, όπως και το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων, καθώς και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 2.0 TSI κινητήρας αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Παρά την υψηλή ισχύ και τις εξαιρετικές επιδόσεις, η μέση κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με την Cupra, κυμαίνεται μεταξύ 7,4 και 7,9 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Όσο για τις εκπομπές CO2 είναι στα 171 γρ./χλμ.

Η τιμή του κορυφαίου Leon με το σήμα της Cupra ξεκινά στην Ελλάδα από 39.990 ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι στα 145 ευρώ.

Σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα για άριστη στήριξη στο σώμα.

.   
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε μπαίνει στην παραγωγή το ηλεκτρικό Cupra Born;

Tο Cupra Formentor σημείωσε 93% στην ασφάλεια επιβατών

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης